Egy gyógyító pszichiáter szubjektív feljegyzései

Tanulságos történetek a terápiák világából

dr. Gerevich József

dr gerevich józsef: Gerevics portre for web

Gerevich dr a Facebook-on

Kövesse Gerevich dr legfrissebb bejegyzéseit a Facebook-on is

Filmpszichológiai villanások

A nagy érdeklődésre való tekintettel, és mert összeállt belőlük egy nagyobb csokor, Gerevich dr filmes bejegyzéseinek egy új blogot indítottunk: mozis.blog.hu

Utolsó kommentek

  • puzsu: Minden válasz ott ÉL bennünk, mert mindannyian megkaptuk a TUDÁS csíráit! Az önismeret és az önbizalom erősítése minden dolog ALAPja! MenjÉL bátran, indulj tovább, hiszen a megtapasztalás fontos dol... (2018.06.06. 16:50) Mese a néma lányról
  • György Fekete: "Sándort kíváncsivá tette, hogy miért jár hozzám, mi (ki) vagyok neki, mit akar tőlem..." Efféle érdeklődésre azok a "betegek" nyílnak meg, akik érzik, hogy orvosuk egyenrangú embernek tekinti őke... (2017.11.22. 11:00) A zugivás dilemmái
  • byron: Tisztelt Doktor Úr! Tudna valamilyen szakirodalmat, segítő irodalmat ajánlani zugivóból alkoholistává váló személy, illetve hozzátartozója számára? Tudom, hogy az ilyen szenvedélybeteg kezelése ugy... (2017.06.30. 12:37) A zugivás dilemmái
  • Anlagan: Sokszor ilyen esetek mögött találkoztam, azokkal a férfiakkal is,akiknek valamiféle illúzió volt a másik nemmel szembeni elvárásuk. Jobb nőt, más milyet akarnak, nem volt felvállalható az,akivel meg... (2016.05.05. 08:22) Vonakodó férfiak
  • tomasszo: Repetitio mater studiorum. (2015.12.09. 07:31) Drog vagy még rosszabb (avagy a harmadik út)
  • Utolsó 20

Amikor kiapad a vágy…

2012.11.02. 09:54 Dr. Gerevich József

www tvn hu edc4f0886371e9a622a498bba1d14938Szülei hozták el hozzám, amikor huszonnegyedik születésnapja után néhány nappal, éjjel, egy rock koncert közben, három férfi megerőszakolta. Feltűnő volt, hogy az esemény a szüleit sokkal jobban felkavarta, mint őt. Tőmondatokban beszélt. „Ennél sokkal rázósabb dolgok is történtek már velem”, mondta, utalva arra, hogy nem osztja szülei véleményét a kezelés szükségességéről.

Hamar cinkosok lettünk, annyi titokra derült fény az elkövetkező alkalmakkor. Ez a finom, kulturált, úgynevezett „jól nevelt” lány kamaszkora a magára hagyott, tekintélyproblémákkal küszködő gyermekekhez hasonló módon zajlott, de gyönyörű külseje miatt sokkal drámaibb fordulatokkal.

Eszter – rácáfolva a közhiedelemre (mely szerint a szexuális fejlődés első látványos állomása három és hat éves kor között van, majd a szexuális megnyilvánulások eltűnnek, hogy azután kamaszkorban még nagyobb intenzitással törjenek elő) – kilenc éves korában hatalmas szexuális fantáziával rendelkezett. Vágyai még nem tettek különbséget férfi és nő között: leginkább csoportos jelenetekről álmodott, melyekben mindkét nem csábította.

Szép arca, nyúlánk termete már tíz éves korában provokálta környezetét, nem csoda, ha sok csábítás érte sokfelől. Tizenegy éves korában előbb egy lánnyal szerelmeskedett, majd néhány hónappal később egyik fiú udvarlójával feküdt le. Első szexuális élményei olyan erősek voltak, hogy hamar kialakult az a kép benne magáról: „jó vagyok a szexben, szeretem csinálni, miért ne”. Tizennégy és tizennyolc éves kora között négy évig volt szerelmi kapcsolata egy fiúval, ezzel párhuzamosan azzal a lánnyal is, akivel elkezdte szexuális életét. És közben sok-sok alkalmi kapcsolat. Szabályosan ingázott a fiúk és a lányok között. Hol a fiúkat szerette jobban, hol a lányokat.

Máig nem cövekelt le egyik nem mellett sem. Tizenhat éves korában – ekkor már egyedül lakott - erőszakolták meg először. Barátja elleni bosszú áldozatává vált, nyolc férfival kellett közösülnie. Alig élte túl. „Szeretem a szexet, doktor úr, de önként és dalolva, nem a torkomra szorított kés révén, a halál árnyékában…” Legtöbb barátját és barátnőjét túladagolás vagy öngyilkosság vagy mindkettő vitte el. Azt hitte, vele ilyesmi nem fordulhat elő. Hirtelen egyedül maradt. Depressziós lett. A kokain dobta fel. Három hónap múlva már intravénásan adta magának. Hamarosan már csak kokain hatására volt képes szexuális kapcsolatra.

Amikor megismerkedtünk, olyan gyógyszert szedett – kiváltva és helyettesítve a kokaint -, amely kiapasztja a nemi étvágyat, miközben javítja a hangulatot. Eleinte ezt alkohollal ellensúlyozta – az ital oldotta a gátlásait, fokozta a szexuális késztetéseit - , majd már az alkohol sem befolyásolta szexuális érdeklődését. Barátaival sorra szakadt meg a kapcsolata emiatt.

Az a fonák helyzet alakult ki, hogy mozdulataival, tekintetével továbbra is erős vonzó hatást gyakorolt a környezetére, de az intim közelségtől távol tartotta magát. Ez a nőkre és a férfiakra egyaránt jellemző volt.

Szülei magához vették. Újra kislány lett, kedves, udvarias, mosolygós. Igazi kirakatbaba. És folytatódott az, ami a gyermekkorában félbeszakadt: minden felelősség lehullott róla, akkor ébredt, amikor kedve tartotta, semmilyen kötelezettsége nem volt. Csak a „gyógyulás”.

Minden alkalommal legalább tíz perccel előbb érkezett a rendelőmbe. Örült, hogy jöhet és elmesélheti álmait, emlékeit. Naplót vezetett. Fotóiból kronológiai albumot készített, valamennyi fotót apró, sűrűn teleírt sorokkal látta el, hogy érthetővé tegye mindenki számára a fényképek látványát. Az egyik fotón elegáns dáma néz büszkén a szemünkbe, máshol szakadt ruhájú, fiús rocker tekint ránk szinte haragosan, megint máshol egy gyönyörű fotómodell néz kihívóan a kamerába.

„Talán azért szeretem ezeket a fényképeket, mert arra emlékeztetnek, hogy nő is voltam valamikor”, tört ki belőle, jelezve, hogy „hidegségét” érzi a legnyomasztóbb tehernek. Fokozatosan levetkőzve élete deviáns korszakát, elkényeztetett úri lány lett Eszterből, akinek legfőbb gondja már nem a frigiditás volt, hanem az, hogy minél hamarabb és minél kevesebb áldozattal váljon felnőtté. Talán azért apadt el a vágya, hogy újra kezdje pszichoszexuális fejlődését attól a ponttól, amikor – éretlenül – nekivágott. Amikor azt hitte, már „nagy lány”.

Eszter másodszor veszítette el szüzességét a kezelés hatására. A torkában dobogó szerelem érzését a ragaszkodás és kötődés élménye váltotta fel. Kamaszkora végérvényesen lezárult.

Szólj hozzá!

Címkék: kokain szexuális erőszak libidócsökkenés

A bejegyzés trackback címe:

https://drgerevich.blog.hu/api/trackback/id/tr414885071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása